Label

Selasa, 24 Disember 2013

Cebisan Rindu (EXO?)


Apa itu EXO?


Iya ini adalah kumpulan EXO kumpulan baru K-POP yang debut pada (8/4/2012) yang lalu. Dianggotai oleh 12 orang jejaka berupa yang berasal dari 2 buah Negara berbeza (Korea dan China). That's it, Full stop.

Sebelum itu, assalamualaikum, maaf saya muslim, dan saya sudah lama tidak membuat sebarang coretan yang mampu dikongsi melalui blog (selalu tulis tapi tak habis.so x share XD ).

Untuk pengetahuan semua, saya tidak berniat mengutuk or apa, hehe sebenarnya saya juga sebahagian peminat yang baru meminati kumpulan ini. Selain itu saya juga peminat banyak kumpulan K-POP sperti SHINEE, SUPER JUNIOR, amber f(x), jo kwon (2AM) dan banyak lagi.

Apa Kaitan cebisan rindu dengan EXO? 

Berkesinambungan dari coretan lama fifa yang bertajuk bongkah rindu tu. Kan fifa de cerita yang dalam idop fifa as a muslim banyak juga perkara yang nafsu fifa suka tapi ianya tidak elok untuk diri fifa sendiri. Persoalan utama dalam blog fifa yang lepas ialah 'bagaimana ingin memusuhi kekasih sendiri?'. Jadi untuk kali ini blog ini dikarang sebab fifa punya nafsu dah tahap BAHAYA ..hoho fifa terima yang jiwa fifa ni da mati (tinggal nyawa-nyawa ikan). dok layan dan stalker cerita sal group ni sampai masa pun berlalu macam tu je. erk! bahaya sangat . T_T

بُعِثْتُ بَيْنَ يَدَيْ السَّاعَةِ بِالسَّيْفِ حَتَّى يُعْبَدَ اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، وَجُعِلَ رِزْقِي تَحْتَ ظِلِّ رُمْحِي، وَجُعِلَ الذِّلَّةُ وَالصَّغَارُ عَلَى مَنْ خَالَفَ أَمْرِي، وَمَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُمْ"
“Aku diutus dengan pedang menjelang hari kiamat hingga hanya Allah semata lah yang disembah, tidak ada sekutu bagi-Nya; dijadikan rizkiku di bawah bayangan tombakku; dan dijadikan kehinaan dan kerendahan bagi siapa saja yang menyelisihi perkaraku. Barangsiapa menyerupai suatu kaum, maka ia termasuk golongan mereka”.


RISAU! (O_o)'

Yeah! i'm muslim and i know that. Orang lain pasti beriaksi 'kalau ko tak suka ko sorang la, tak yah nak kaitkan ngan orang lain ke apa.' atau ' aku pun islam jugak muslim jugak tapi tak kecoh cam ko pown'

haha, demikian adalah andaian yang terlintas dalam otak ni hah setakat ni. 

Jangan risau saya tidak memusuhi hiburan malah saya juga sebahagian daripadanya, cuma .. (' ,')

hadits Shahih Bukhari ke-15:

عَنْ أَنَسٍ قَالَ قَالَ النَّبِىُّ - صلى الله عليه وسلم - لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَالِدِهِ وَوَلَدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ

Dari Anas r.a. ia berkata, Rasulullah SAW bersabda, "Tidak sempurna keimanan seseorang diantara kalian hingga ia lebih mencintai aku daripada kedua orangtuanya, anaknya, dan manusia semuanya."


Hehe ('') + sob-ii (T_T)

Cuma...hah yela dunia pun dah akhir zaman tak lama lagi je kiamat nak mai. Ye, walau berapa kali pun fifa kata yang fa ni beriman, tiada bukti tak guna. Lalu teringat la ayat quran ni sebot.

Allah telah berfirman: "Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).


*jadi sekarang ni fifa sedang (',') fikir dan jom fikir sama-sama (bermuhasabah diri)

ps: saya pun baru lagi nak membetulkan diri. nak menolak 100% hiburan dan K-pop myb saya tak mampu. tapi setakat ni try limitkan (yok!! ^^) /
Tiada ulasan:

Catat Ulasan